Toepassingen

De modulaire kabeldoorvoeringen van MCT Brattberg zijn geschikt voor zeer uiteenlopende toepassingen. In de kern worden de kabel- en leidingdoorvoeringen gebruikt voor het afdichten van ruimten tegen ongewenste invloeden van buitenaf. Naast bescherming tegen water(druk), gas(druk), brand en rook bieden de MCT Brattberg kabeldoorvoeringen bijvoorbeeld ook bescherming tegen weersinvloeden, ongedierte en gammastraling. Specifieke EMC-doorvoeringen zijn daarnaast tevens geschikt voor afscherming tegen Electro-Magnetische Interferentie (EMI). Ook bestaan er uitvoeringen van de MCT Brattberg doorvoeringen die kunnen worden toegepast in explosiegevaarlijke omgevingen, zowel in Ex zone 1 als Ex zone 2.

MCT Brattberg kabel- en leidingdoorvoeringen beschermen niet alleen tegen uiteenlopende invloeden van buitenaf, ze worden ook toegepast in zeer verschillende omgevingen en sectoren of branches. Van oorsprong werden de doorvoersystemen van MCT Brattberg voornamelijk gebruikt in scheepsbouw en offshore, waarbij ook specifieke hogedrukoplossingen werden aangeboden voor toepassing in bijvoorbeeld onderzeeërs en subsea structuren van offshore platforms. Daarnaast komen we de doorvoeringen van MCT Brattberg tegen in tal van andere omgevingen, zoals rondom spoorwegen, bij waterwerken, tunnels, industrie, wegenbouw, ziekenhuizen, kantoorgebouwen, in containers en in kastenbouw.

Voor alle verschillende toepassingsgebieden van de MCT Brattberg kabeldoorvoeringen zijn diverse soorten doorvoerramen beschikbaar. Afhankelijk van de wand of vloer waarin de doorvoering dient te worden geplaatst, moet de doorvoering worden gepast, ingestort, opgebouwd of ingebouwd. Daarnaast worden hieronder nog vier specifieke toepassingen benoemd, te weten EMC-afscherming, toepassingen in Ex-omgeving, hoge druk toepassingen en kastdoorvoeringen.

 

youtube logo wit