Toepassingen > Lassen

Kabeldoorvoering lassen

De modulaire kabeldoorvoeringen van MCT Brattberg zijn speciaal ontwikkeld om kabels en buizen door te voeren door wanden en vloeren. De kabels worden met behulp van de MCT Brattberg doorvoeringen zowel water- en gasdicht als brandvertragend afgedicht. In de scheepsbouw en offshore, maar ook in bijvoorbeeld stalen tanks en containers, worden de ramen in de meeste gevallen in de wand of vloer gelast. Het doorvoerraam wordt zo een integraal onderdeel van de wand of vloer, zonder dat bouten en afzonderlijke pakkingen voor een deugdelijke bevestiging nodig zijn.

Lasframe RGS 

RGS is het standaard lasframe van MCT Brattberg voor maritieme toepassingen. Het frame heeft, net als alle andere RGS ramen en RGB ramen, een standaard interne breedte van 120 mm en is 60 mm diep. Het RGS raam is standaard 10mm dik. Er zijn vier maten RGS, aangeduid met 2, 4, 6 en 8, afhankelijk van hun hoogte. De RGS 2 is met ca. 100mm interne hoogte het kleinst, de RGS8 met ca. 280mm het grootst. De doorvoerramen kunnen worden gebruikt in zowel verticale als horizontale positie. Op basis van deze standaard maten zijn er meervoudige frames mogelijk in tal van combinaties. De RGS wordt in een nauwkeurig voorgesneden gat in het dek of schot gelast.
De RGS ramen worden geproduceerd in staal, roestvrij staal (316L) of aluminium.

Primer frames RGS

Primer

RVS frames RGS

RVS

Aluminium frames RGS

Aluminium

Lassen

Bij het lassen van een RGS doorvoering is het belangrijk dat dit volgens de specificaties van de fabrikant gebeurt. Dat is noodzakelijk om vervorming van het frame te voorkomen, zodat het doorvoerraam ook echt waterdicht, gasdicht en brandvertragend is zodra het volledig is opgevuld met kabels, vulblokken en een eindafdichting. Van het RGS frame bestaan verschillende uitvoeringen voor verschillende toepassingen.

U vindt hieronder de lasinstructies, die enigszins verschillen per materiaalsoort.

Hieronder wordt in een korte instructievideo getoond, hoe een MCT Brattberg RGS raam dient te worden ingelast in een stalen of aluminium wand of vloer.

 

Installatie: vullen van het lasframe

Voor het vullen van het lasframe, zowel met kabels als bijbehorende blokken en andere vulmaterialen, is onderstaande instructievideo beschikbaar.

Hulp nodig bij de installatie of behoefte aan een (gratis) cursus voor een aantal monteurs/calculators? Wij werken samen met enkele vertrouwde partnerbedrijven, die beschikken over veel praktijkervaring en regelmatig montagewerkzaamheden uitvoeren met kabeldoorvoeringen van MCT Brattberg. Desgewenst brengen wij u graag in contact met één van onze montagepartners, zodat u kunt vertrouwen op een gegarandeerd correcte montage.

Voor zowel de installatie- en montagecursus als voor adressen van onze montagepartners kunt u contact opnemen met Barry Hoefnagels.

Typen RGS

Van de RGS doorvoering bestaan verschillende uitvoeringen, ontwikkeld voor specifieke toepassingen of om tegemoet te kunnen komen aan extra veiligheidseisen.

  • RGS Inlasraam, het meest gebruikte raamtype voor maritieme toepassingen.
  • RGSO Als RGS, maar met afneembaar einddeel (indien kabels al aanwezig).
  • RGSF wanneer er (al) een gat zit wat niet precies overeenkomt hier kan de flens overeen gezet worden zonder herstelwerkzaamheden
  • RGSC Een raam met afgeronde hoeken, waardoor het risico van scheurvorming in de scheepswand wordt verkleind.
  • RGSK Een extra diep raam, bedoeld voor gebruik op buitendekken.
  • RGSR Bedoeld voor locaties waar sprake is van extreme belasting.
  • RGSBtB Een dubbelde doorvoering met tussenkamer, drukdicht aan beide zijden. Geschikt voor individuele druktest. Bestand tegen ‘jet-fire’

RGS

RGS -C

RGS -F

RGS -R

RGS -K

RGS -BTB

Op voorraad

MCT Brattberg doorvoerproducten worden dagelijks gebruikt. Uit ervaring weten wij als geen ander, hoe belangrijk het is om voldoende voorraden aan te houden, zodat wij steeds zoveel mogelijk kunnen voldoen aan de hoge logistieke en beschikbaarheidseisen die vanuit de markt worden gesteld. Van een zeer groot deel van het assortiment van MCT Brattberg wordt in ons magazijn in Nederland een ruime voorraad aangehouden.

In de webshop zijn de actuele voorraden uit ons magazijn te zien. Normaal gesproken kunnen wij u de voorradige producten, mits voor 15.00 uur besteld, binnen 24 uur leveren.

Bekijk voorraden in de webshop
Voorraad MCT Brattberg frames

Download de brochure:

youtube logo wit