Toepassingen > Inbouwen

Kabeldoorvoering inbouwen

Voor het inbouwen van een kabeldoorvoering heeft MCT Brattberg de RGP doorvoering. Deze kan op verschillende manieren worden ingebouwd. Voor in metalen vloeren en wanden kan er gebruik worden gemaakt van een metalen flens die gebout of gelast wordt aan de wand of vloer.

Bij betonnen muren kan de RGP doorvoering direct in het boorgat geplaatst worden. De standaard maten van de RGP komen overeen met de standaard boorgatmaten: 50-70-100-125-150-200mm.

Indien voorafgaand aan het storten van de betonnen wand reeds bekend is, welk aantal ronde doorvoeringen men wil gaan plaatsen, kan ook worden gekozen voor een kunststof instortunit, de CCM instortmodule. De CCM (Concrete Casting Module) is verkrijgbaar voor ronde doorvoeringen van 150mm (CCM150) en 200mm (CCM200) diameter. De CCM wordt voorafgaand aan het storten van de betonnen wand geplaatst in de bekisting, waarbij deze aan de wapening van het beton kan worden bevestigd. Elke CCM is voorzien van een breekdeksel; zo lang de CCM niet wordt opgevuld met een ronde doorvoering, is de module standaard waterdicht. Om deze reden wordt er vaak voor gekozen om een hoger aantal CCM modules te plaatsen dan nodig voor het aantal geplande doorvoeringen, zodat ook op een later moment nog uitbreiding met extra doorvoeringen mogelijk is.

 

Meer informatie over de RGP

Opbouwen in een sleeve

De ronde RGP doorvoeringen zijn hiernaast ook te monteren in een metalen huls, ook wel sleeve genoemd. Deze Sleeve kan worden ingelast of opgebouwd. In het eerste geval heeft de Sleeve geen flens, in het tweede geval wel, waarbij de Sleeve door middel van bouten door in de flens aangebrachte gaten kan worden gemonteerd op de wand. Bij het opbouten van een Sleeve is het noodzakelijk om tussen de wand en de flens van de Sleeve een waterdichte pakking aan te brengen.

 

Sleeves in de webshop
RGP kabeldoorvoering in sleeve

Achteraf opbouwen

Sleeve met gaten om op te bouwen.

De metalen flens voor de ronde RGP doorvoeringen is er ook in een open versie. Dit betekent dat deze gebruikt kan worden wanneer de kabels al getrokken zijn. De flens wordt om de kabels heen gemaakt, gemonteerd, waarna er ook een open versie van de RGP, de RGPO gemonteerd kan worden. Op deze manier heb je eenvoudig een waterdichte doorvoering in een betonnen of metalen wand.

Standaard open versie voor elke RGP

Alle ronde RGP doorvoeringen zijn sinds 2022 standaard voorzien van een snede in lengterichting van de doorvoering. Deze lengtedoorsnede maakt het mogelijk om de RGP doorvoering om bestaande kabels heen te buigen, waarna deze in de koude (betonnen of stenen) wand dan wel in een stalen Sleeve wordt gemonteerd. Voorheen was het RGP raam standaard dicht en was er separaat een open versie beschikbaar, destijds RGPO genaamd. Aangezien de doorvoering zowel in eigenschappen als voor wat betreft certificatie identiek is, ongeacht de aangebrachte snede, is de lengtedoorsnede nu standaard bij alle RGP doorvoeringen.

De RGP doorvoering is verkrijgbaar in gegalvaniseerd staal (F) of RVS (S) en wordt standaard geleverd in 7 maten:

50mm – RGP50
70mm – RGP70
100mm – RGP100
125mm – RGP125
150mm – RGP150
200mm – RGP200
300mm – RGP300

SFR sleeve voor ronde kabeldoorvoering

Download

youtube logo wit