Toepassingen > Opbouwen

Opbouwen

Het opbouwen van een kabeldoorvoering op een wand of vloer is een veel gebruikte oplossing bij bestaande gaten en/of al getrokken kabels. Kastdoorvoeringen behoren ook tot de opbouw doorvoeringen, op de pagina over kastdoorvoeringen vind je hier meer informatie over.

RGG

RGG is een standaard raam, gebaseerd op de RGB, ontwikkeld voor toepassing op lichtgewicht wanden. De RGG bestaat uit twee delen: een staalraam en een counterframe, die zowel de tussenliggende isolatie op zijn plaats houden als de oppervlakken van de wand beschermen. Beide onderdelen van de RGG zijn voorzien van voorgeboorde gaten. De RGG heeft dezelfde afmetingen als de RGB. Het counterframe is verkrijgbaar in drie verschillende diepten, zodat deze optimaal kan worden afgestemd op de bestaande wanddikte.

Tolerantie enkel raam: 3,5 mm.
Dikte materiaal is 6mm, behalve interne wanden in meervoudige ramen, die een standaard breedte van 10mm hebben.

RGGO

Voor installatie van doorvoeringen, waarbij de kabels reeds zijn gelegd, wordt de RGGO gebruikt, die is voorzien van een afneembaar einddeel.

RGG opbouw kabeldoorvoering

RGGOK

Het RGGOK-frame is bedoeld voor toepassing in bestaande situaties. In essentie is het een opbouwframe, dat het bestaande doorvoer gat in een wand of vloer moet afdichten. Vaak is er bij bestaande situaties sprake van kabels, die niet mogen of kunnen worden verwijderd, terwijl er tegelijkertijd sprake is van een doorvoerpunt, dat onvoldoende waterdicht of brandvertragend is. Soms is daarnaast ook sprake van de noodzaak tot het bijvoegen van enkele kabels. In alle gevallen dient te worden vastgesteld, met welk formaat RGGOK-frame de doorvoerruimte volledig kan afdichten, terwijl tegelijkertijd de kabelaantallen, -diameters en –posities in kaart dienen te worden gebracht. Op basis van die inventarisatie kan het juiste type RGGOK-frame worden bepaald. Onze adviseurs bekijken desgewenst graag de situatie ter plekke, om een goed advies uit te kunnen brengen.

De standaard maten zijn, net als bij RGS en RGB frames 2-4-6-8, maar meervoudige frames zijn altijd mogelijk. Een aantal typen RGGOK hebben we op voorraad liggen, kijk voor de actuele voorraad in onze webshop:

RGGOK in de webshop
RGGOK - uitvergroting van sleuf in zijkant

RGSFB en RGSFBO

De RGSFB is vergelijkbaar met de RGSF, alleen is de RGSFB voorzien van schroefgaten, zodat het raam (in tegenstelling tot inlassen) met bouten aan een wand kan worden bevestigd. De ramen kunnen worden gebruikt in ruimten waar hitte (zoals bij laswerk) verboden is, dan wel in situaties waarbij lassen onaanvaardbare risico’s voor de betreffende wand met zich meebrengt.

De frames worden als complete kit geleverd, met inbegrip van geboorde gaten, schroeven en moeren, carosserieringen en een compound. De laatste wordt gebruikt tussen de flens en schot of dek, om een water- en gasdichte doorvoering te garanderen. De standaard maten en gewichten zijn conform die van de RGSF. Voor situaties waar een RGSF wordt vereist, maar waar de kabels reeds zijn aangebracht, is de RGSFBO verkrijgbaar met open uiteinde.

RGSFB en RGSFBO frames rood geprimerd
youtube logo wit