Projecten > Triton Knoll Offshore Windpark

Triton Knoll

Het Triton Knoll Offshore Windpark heeft het weekend 12 april een belangrijke mijlpaal bereikt, toen de eerste van de twee Siemens Offshore Transformer Modules® (OTM) – de offshore onderstation platformen – werden getransporteerd en geïnstalleerd.

De OTM verliet de ENGIE Fabricom werf in Hoboken op 6 april en bereikte zijn offshore locatie enkele dagen later, op 12 april. Hier werd het platform door Subsea 7’s heavy-liftschip Seaway Strashnov met succes geïnstalleerd op de monopile fundering: het transition piece en kabeldek die werden geproduceerd door Smulders op de Wallsend-yard bij Newcastle.

De OTM’s stabiliseren en maximaliseren de spanning van de stroom die offshore wordt ontvangen, voordat de elektriciteit naar het land wordt getransporteerd. De OTM’s wegen 1.400 ton per stuk en zijn 41 meter hoog met een oppervlakte van 560m². Beide worden geïnstalleerd op een monopile fundering, waarvan zo’n 16 meter onder zeeniveau.

Het windpark wordt op zo’n 32 km voor de kust van het Engelse Lincolnshire gebouwd met een potentieel vermogen van 856 MW. Het windpark zal ca. 800.000 huishoudens gaan voorzien van groene energie.

De gebruikte doorvoersystemen van MCT Brattberg zorgen voor een luchtdichte en vuurvaste doorvoering van de kabels in de OTM modules. De kabeldoorvoeringen dragen ook bij aan het minimaliseren van het onderhoud. Indien er geen aanpassingen gedaan worden zijn hoeft er voor minimaal 25 jaar niet meer naar omgekeken te worden.

youtube logo wit