MCT Brattberg

De MCT Brattberg doorvoeringen werden oorspronkelijk ontwikkeld als meervoudige, compacte en flexibele doorvoering voor kabels door stalen scheepswanden. In de loop van de jaren werd het systeem tevens geschikt gemaakt en getest voor het doorvoeren van leidingen. Ook werden doorvoeringen ontwikkeld voor andere omgevingen, zoals offshore platforms en onderzeeërs, aluminium constructies en betonnen wanden. Hierdoor konden de doorvoeringen ook worden gebruikt in bijvoorbeeld kelders, tunnels, onderstations, laboratoria en energiecentrales.

Naast waterdicht waren de nieuwere systemen voortaan tevens brandvertragend, gasdicht, bestand tegen ongedierte en elektro-magnetische straling. Daarnaast werden de systemen getest tijdens explosies (ATEX keur), tegen langdurige druk (tests tegen 5, 6 of zelfs 8 bar) en er werden diverse afgeleide producten op de markt gebracht. Naast hoogwaardige doorvoeringen voor onderzeeërs en subsea installaties in de offshore (RGPM, RGPH, LSJ) werden ook praktische uitbreidingen op het systeem geïntroduceerd, zoals AddBlocks, U-blocks en meer recent HandiBlocks.

MCT Brattberg en TTTBV

Theunissen Technical Trading BV (TTTBV) in Malden is opgericht in 1984. Sinds 1990 is zij exclusief importeur van het complete MCT Brattberg programma voor de Benelux.
TTTBV is actief in diverse markten, waaronder industrie, bouw, infra, utiliteit, scheepvaart en offshore. MCT Brattberg wordt gebruikt in elk van deze marktgebieden. De meest voorkomende behoeften voor toepassing van MCT Brattberg kabel- en leidingdoorvoeringen zijn:

  • Waterdicht afdichten (o.a. grondwater, opslagtanks voor vloeistoffen)
  • Brandvertragende afwerking doorvoeropening
  • Gasdicht afwerken van ruimten

De fabrikant

MCT Brattberg wil mensen en eigendom beschermen door middel van het ontwerp, de ontwikkeling en productie van hoge kwaliteit kabel en pijp doorvoeringen. Het productieproces van MCT Brattberg is al jaren ISO 9001: 2015 en ISO 14001: 2015 gecertificeerd.

Duurzaamheid lijkt een deel van de Zweedse natuur: MCT Brattberg heeft altijd zorg gehad voor het milieu en is al sinds haar oorsprong in 1759, gelegen naast een bos en een rivier; de Lyckeby rivier. Naast de waterval in deze rivier was de ideale locatie voor de fabriek om aan natuurlijk opgewekte stroom te komen. Tegenwoordig wordt nog steeds een belangrijk deel van het energieverbruik van de fabriek gehaald uit waterkracht gehaald.

De producten

Een MCT Brattberg Multi kabeldoorvoer systeem draagt bij aan de veiligheid van betrokkenen door middel van passieve preventie, waarbij het binnendringen van water en de verspreiding van gas of brand van de ene kamer naar de andere effectief wordt geblokkeerd.

Het MCT Brattberg blokken is systeem zo ontworpen dat ze exact overeenkomen met de diameter van elke kabel of pijp die doorgevoerd moet worden. Hierdoor wordt er geen materiaal verspild tijdens het aanbrengen van de kabel doorvoer systeem.

Het systeem is opgebouwd uit natuurlijke materialen: stalen frames en rubberen onderdelen, deze zijn volledig halogeenvrij, daarnaast is het glijmiddel dat wordt gebruikt om complete gas- en waterdichtheid van de afdichting te garanderen 100% natuurlijk.

Elke MCT Brattberg kabel en pijp doorvoering heeft een modulaire opbouw, in het geval van noodzakelijke wijzigingen of toevoegingen van kabels of leidingen, kan het systeem kan grotendeels worden hergebruikt. Het MCT Brattberg systeem, heeft, omdat het is gebouwd uit natuurlijke en duurzame materialen, een levensduur van vele decennia (minimaal 25 jaar).

youtube logo wit