RGP doorvoering

Standaard is de RGP in een aantal maten beschikbaar. De Ronde RGP kan rechtstreeks in een betonnen wand worden geplaatst, wanneer hiertoe eerst een passend gat is geboord. Voor de gatmaat in de wand geldt normaliter een tolerantie van 0 – +2mm. Voor iedere maat RGP is tevens een bijpassende stalen mantel, ook wel sleeve genoemd, beschikbaar waarin de RGP kan worden geplaatst. Er zijn diverse soorten Sleeve leverbaar, zowel met als zonder flens en zowel geschikt voor inlassen als voor opbouwmontage. In het laatste geval is de flens van schroefgaten voorzien. De mantel (Sleeve) met flens en schroefgaten is ook beschikbaar in een open uitvoering, voor plaatsing rondom reeds aangebrachte kabels of leidingen.

RGP doorvoeringen in de webshop
RGP150 doorvoering gevuld

Eigenschappen

  • A60 gecertificeerd door Lloyds Register en DNV
  • EN-1366 getest tegen branddoorslag (integriteit 120 min)
  • Gecertificeerd tot een druk van 1.8 bar (m.u.v. RGP 300)
  • Getest tot 4,5 bar (RGP 300: 4 bar)
  • Bestand tegen gas, explosie, water, stof, ongedierte etc.
  • Verkrijgbaar in gegalvaniseerd staal of RVS
  • Voor montage zijn geen aanvullende onderdelen of specifieke werkzaamheden (zoals lassen) noodzakelijk
  • Sleeves beschikbaar in (roestvast) staal en aluminium, met en zonder flens

Direct in beton of stalen mantelbuis

Een van de grootste voordelen van een RGP doorvoering is het feit dat ze bij toepassing in betonnen wanden, direct in de wand geplaatst kunnen worden. Er is hiervoor dus geen sleeve of frame nodig: de RGP kan koud in de ronde opening in de betonnen wand worden geplaatst. Voorwaarde hiervoor is uiteraard wel, dat het geboorde gat de juiste maat heeft voor de betreffende ronde RGP doorvoering. Voor deze gatmaat geldt standaard een tolerantie van 0-+2mm.

Voor het gebruik in een stalen wand is het wel noodzakelijk om de RGP in een stalen sleeve te plaatsen. Ook kan een rond buisdeel worden gebruikt om in de wand te lassen, mist zeker is gesteld dat de buis de juiste maat heeft en perfect rond van vorm is.

Achteraf installeren

RGP doorvoeringen zijn in de lengterichting open, waardoor ze standaard geschikt zijn voor toepassing in projecten waar de kabels al getrokken zijn en later waterdicht moeten worden afgedicht. Hiertoe kan de RGP eenvoudig wat naar buiten worden gebogen, waarna deze over de kabels heen wordt geschoven, tot alle kabels zich aan de binnenzijde van de RGP bevinden. Pas daarna dient de RGP in (of op) de wand te worden bevestigd , waarna vervolgens de doorvoeropening aan de binnenzijde met kabelblokken wordt dichtgebouwd. De RGP wordt hierna drukvast gemaakt door de bouten rondom beurtelings steeds vaster te draaien.

RGPO

Afmetingen RGP

De RGP doorvoering is beschikbaar in 7 standaard maten. Deze maten komen overeen met de meest voorkomende boormaat gaten. De RGP100 staat voor diameter, en dus voor een gat van 100mm, de RGP150 dus voor een diameter/gat van 150mm. De werkelijke ruimte die je hebt om kabels door te voeren is de binnenmaat. Hieronder staan de binnenmaten van de verschillende RGP’s naast elkaar.

 

Sleeves

Sleeve

Om in te lassen

SFR sleeve voor ronde kabeldoorvoering
Sleeve met flens

Om in te lassen

Opbouw sleeve

Om vast te bouten aan de muur

Achteraf opbouw flens

Om vast te bouten aan de muur

Downloads

EMC uitvoering van de RGP

De RGP doorvoering is ook verkrijgbaar in EMC uitvoering. Hiermee worden de kabels/mantels geaard en wordt apparatuur binnen beveiligd tegen bijvoorbeeld blikseminslag of andere ongewenste vormen van EMI.

Meer info over EMC
Ronde RGP EMC doorvoering
youtube logo wit