RGS doorvoeringen

RGS frames en alle variaties hierop, zijn frames om in te lassen in metalen wanden, plafonds of schotten. De verschillende typen RGS hebben elk een eigen toepassing, die hieronder wordt uitgelegd. De RGS frames zijn in een groot aantal maten verkrijgbaar en vaak ook vanuit voorraad te leveren.

Typen RGS:

  • RGS – Het standaard frametype voor maritieme toepassingen.
  • RGSC – Frame met afgeronde hoeken, waardoor het risico van scheurvorming in de scheepswand wordt verkleind.
  • RGSF – Frame met flens, weerstaat grote druk in schotten en in het dek.
  • RGSK – Een extra diep frame, bedoeld voor gebruik op buitendekken.
  • RGSR – Bedoeld voor locaties waar sprake is van extreme belasting.
  • RGSO – RGS frame met verwijderbaar uiteinde
  • RGSbtb – Een dubbel frame, dat aan beide zijden wordt volgepakt met vulblokken
RGS

RGS frames en alle variaties hierop, zijn frames om in te lassen in metalen wanden, plafonds of schotten. De standaard RGS ramen hebben (mooi afgeronde) rechte hoeken en zijn, net als alle ramen van het type RGS, vervaardigd uit 10mm dik staal, standaard E36.

Verkrijgbaar in: staal, aluminium en RVS.

RGSC

RGSC frames en alle variaties hierop, zijn frames om in te lassen in metalen wanden, plafonds of schotten. In tegenstelling tot de standaard RGS ramen zijn de RGSC ramen (C voor Corner) voorzien van een afgebogen hoek. De standaard radius van de hoeken in de RGSC ramen is 30mm. De RGSC ramen zijn bedoeld om gemakkelijker in te lassen in een wand, waarbij scheurvorming wordt voorkomen. Tevens zijn de afgeronde hoeken van de RGSC ramen tegen iets grotere krachten uit de wand of vloer bestand.

Verkrijgbaar in: staal, aluminium en RVS.

RGSF

RGSF is een standaard RGS raam met een flens. Hierdoor kan de RGSF worden ingelast in een iets minder nauwkeurig gesneden gat, dat groter moet zijn dan het doorvoerraam zelf. De RGSF is verkrijgbaar in de standaard hoogtematen 2, 4, 6 en 8 en heeft dezelfde maatvoeringen als de RGS, met uitzondering van de flensbreedte: 60mm breed en 10mm dik (aan alle zijden). Ook de RGSF is als meervoudig raam verkrijgbaar.

Indien een doorvoering moet worden geplaatst op een locatie waar de kabels al zijn getrokken, dan kan een RGSFO of RGSFBO worden gebruikt. De RGSO is voorzien van een afneembare bovenzijde, die aan de overige raamdelen is bevestigd met bouten en moeren.

De RGSFB is qua vorm gelijk aan de RGSF, maar is voorzien van boutgaten. DE RGSFB wordt altijd compleet geleverd met RVS bouten, moeren en een waterdichte pakking. De RGSFB is bedoeld voor situaties, waarin niet mag worden gelast (zoals in bepaalde offshore omgevingen) of waar lassen een te groot risico vormt voor de integriteit van de betreffende wand of vloer.

Verkrijgbaar in: staal, aluminium en RVS.

RGSK frame
RGSK

RGSK is een verdiept, standaard RGS raam, voorzien van machinaal verkregen groeven voor de plaatsing van stayplates en de eindafdichting. Het materiaal is 10mm dik aan de einden en 12mm aan de zijden. De RGSK is verkrijgbaar in de hoogtematen 2, 4, 6 en 8.

RGSK ramen worden geadviseerd indien de doorvoerblokken boven stilstaand water dienen te worden gemonteerd, bijvoorbeeld op een nat dek, of in een dikkere wand. Het raam is 120mm diep (tegenover 60mm voor de RGS) en heeft dezelfde standaard breedte aan de binnenzijde van 120mm.

Verkrijgbaar in: staal, aluminium en RVS.

RGSR

RGSR wordt gebruikt in schotten die extreme belastingen te verduren hebben. De extra delen met afgeronde hoeken stabiliseren het raam ten opzichte van de wand en reduceren het risico van scheurvorming in de desbetreffende wand. De radius van de uiteinden is 70mm. Het interne deel van de RGSR is geheel vergelijkbaar met de RGS en leverbaar in hoogtematen 2, 4, 6 en 8.
Ook RGSR’s kunnen als meervoudig raam worden geleverd, waarbij zowel horizontale als verticale combinaties mogelijk zijn.

Verkrijgbaar in: staal, aluminium en RVS.

RGSFBO

De RGSFBO is een RGSFB die is voorzien van één te openen zijde. De RGSFBO kan hierdoor worden geopend en om reeds bestaande en getrokken kabels worden geplaatst. Hierna dient het losse element opnieuw te worden verbonden aan de rest van het doorvoerraam, door middel van meegeleverde bouten, moeren en een pakking. De RGSFBO dient net als de RGSFB te worden gemonteerd op een stalen wand of vloer met behulp van bouten, moeren en een pakking. Voor de RGSFBO is het daarom niet nodig om te lassen. Wel dienen boutgaten in de wand of vloer te worden aangebracht, zodat de flens van de RGSFBO door middel van de meegeleverde bouten en moeren passend over het doorvoergat kan worden gepositioneerd.

Verkrijgbaar in: staal, aluminium en RVS.

RGSBtb frame mct brattberg
RGSBtB

De RGSbtb wordt onder meer gebruikt voor het creëren van compleet gasdichte ruimten, waarbij iedere doorvoering separaat kan worden getest voorafgaand aan de ingebruikname van het gebouw of installatie. Ook wanneer risico bestaat op jet–fires wordt gekozen voor de hiervoor speciaal geclassificeerde RGSbtb. Dit is bijvoorbeeld het geval, wanneer het risico bestaat dat onder druk staande brandstofleidingen beschadigd raken en de brandstof uit de onstane opening spuit.

De RGSbtb biedt de eindgebruiker de mogelijkheid, om iedere individuele doorvoering na montage te testen op drukdichtheid. Hiertoe wordt de tussenkamer, tussen beide rijen blokken, via een ventiel gevuld met water en onder druk gezet. Naast het vulventiel wordt elke doorvoering in dat geval voorzien van een drukmeter, zodat de druk in de binnenkamer kan worden gemeten.

Verkrijgbaar in: staal, aluminium en RVS.

Op voorraad

MCT Brattberg doorvoerproducten worden dagelijks gebruikt. Uit ervaring weten wij als geen ander, hoe belangrijk het is om voldoende voorraden aan te houden, zodat wij steeds zoveel mogelijk kunnen voldoen aan de hoge logistieke eisen die vanuit de markt worden gesteld. Van een zeer groot deel van het assortiment van MCT Brattberg wordt in ons magazijn in Nederland een ruime voorraad aangehouden.

In de webshop zijn de actuele voorraden uit ons magazijn te zien. Normaal gesproken kunnen wij u de voorradige producten, mits voor 15.00 uur besteld, binnen 24 uur leveren.

Voorraad MCT Brattberg frames
youtube logo wit