Certificaten

Certificates jpg_ashx

Hoog geclassificeerde constructies en bouwwerken vragen om geclassificeerde doorvoeringen. De kabel of leiding die een wand of vloer passeert, mag in geen geval de zwakke schakel vormen in de totale installatie. Regelgeving is veelal strikt, classificatie is in veel omgevingen vereist en om die reden kan een geclassificeerde kabeldoorvoering een gegarandeerde betrouwbaarheid bieden. MCT Brattberg doorvoeringen zijn geclassificeerd door een groot aantal classificatiebureaus en autoriteiten.

MCT Brattberg streeft ernaar om niet alleen de bestaande standaarden te vervullen en te voldoen aan de regelgeving van vandaag, maar richt zich tevens op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Een voorbeeld is de continue activiteit die wordt geïnitieerd vanuit de EU, om nationale regelgeving te harmoniseren en te komen tot uniforme standaarden, voor zowel maritieme als industriële marktsegmenten. Het ontstaan van nieuwe standaarden wordt door MCT Brattberg nauwkeurig bijgehouden, om zeker te stellen dat kan worden voldaan aan nieuwe eisen zodra deze van kracht worden.

 

Enkele van de standaarden en waarden waaraan MCT Brattberg voldoet, gebaseerd op tests of blijkend uit type goedkeuringen van diverse classificatiebureaus zijn:

-       A60 brandvertraging (gekeurd door diverse classificatiebureaus en zgn. ´notified bodies´)

-       H120 brandvertraging voor offshore (gekeurd door diverse classificatiebureaus en zgn. ´notified bodies´)

-       Voorkomen van branddoorslag gedurende 4 uur (getest tijdens een laboratorium brandtest)

-       BS 476 deel 20, standaard voor bouwkundige toepassingen

-       Druk- en waterdichtheid 5 bar (getest en goedgekeurd tot 2 bar door diverse classificatiebureaus en zgn. ´notified bodies´)

-       Explosiebeveiliging 23 bar voor RGP en 27 bar voor RGS (getest door TNO, Nederland)

-       Bestand tegen Gamma straling (getest in diverse laboratoria)

-       Bestand tegen veroudering (getest in diverse laboratoria)

-       Bestand tegen ongedierte (getest in diverse laboratoria)