Nieuws > RGP en RGPO hetzelfde vanaf 1 maart 2021

RGP en RGPO hetzelfde vanaf 1 maart

De ronde RGP doorvoeringen van MCT Brattberg zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor het doorvoeren van pijpen in scheepswanden en in offshore toepassingen. De RGP wordt hiernaast veel gebruikt als doorvoering in bestaande betonnen wanden, aangezien deze zonder verdere hulpmiddelen te monteren is in een op de juiste maat geboord gat. De RGP is een drukwaterdichte doorvoering, die bovendien ook als brandvertragende doorvoering is gecertificeerd.

De RGPO was voorheen een RGP die aan één lengtezijde is geopend, ook wel de ‘open’ uitvoering genoemd (zie afbeelding). De ‘open’ uitvoering van de RGP was en is bedoeld voor plaatsing achteraf, waarbij de kabels al getrokken zijn. De ronde doorvoering kan dan, door het rubber met de hand wat open te trekken, om de kabels heen worden gedaan. Hierna kan de ronde RGP doorvoering, met alle kabels al in de vierkante uitsparing van de doorvoering, in de wand, buis of sleeve worden geplaatst. Technisch en functioneel gezien waren en zijn de RGP en RGPO in alle opzichten volledig gelijkwaardig. Dezelfde afmetingen, specificaties, prijs en certificaten.

RGP kabeldoorvoering

Vanaf 1 maart worden voortaan alle ronde RGP doorvoeringen voorzien van een opening/snede in de lengterichting. Het eerdere onderscheid tussen RGP en RGPO verdwijnt hiermee. De fabrikant gaat hiermee in feite van twee productlijnen in haar assortiment terug naar één. De productlijn RGPO is overbodig geworden, aangezien de RGP vanaf nu standaard beschikbaar is als ‘open’ uitvoering. Voor toekomstige offertes, bestellingen en leveringen dient voortaan te worden uitgegaan van de, nu reeds geldende, artikelnummers en namen van de RGP.

De standaard maten van de RGP zijn:

  • RGP 50
  • RGP 50L
  • RGP 70
  • RGP 100
  • RGP 125
  • RGP 150
  • RGP 200
youtube logo wit