RGB instort frames

Voor toepassing in nieuwe betonnen wanden en vloeren zijn instortramen beschikbaar, aangeduid met de (begin)letters RGB. Deze ramen worden voorafgaand aan het storten van de betonnen vloer of wand aangebracht in de bekisting, waarbij een sparing wordt voorzien voor het latere doorvoer gat, door het raam heen.

Verkrijgbaar in: RVS, geprimered en gegalvaniseerd staal.

Het RGB frame heeft een standaard interne breedte van 120mm en is beschikbaar in vier hoogte eenheden: 2, 4, 6 en 8, van 100mm in stappen van 60mm oplopend tot 280mm interne hoogte.

Meervoudige frames zijn bij de RGB ook mogelijk, zowel in de breedte als in de hoogte kunnen de frames worden uitgebreid.

RGB frames in de webshop
RGB instort frame gegalvaniseerd

Installatie

Bij het storten van de RGB frames is het de bedoeling dat de flens van het frame aan de binnenkant van de muur wordt geplaatst. Hiermee wordt gezorgd dat de doorvoering stevig in de muur komt te zitten, en dat deze langs het frame af ook waterdicht is.

De RGB frames moeten worden bevestigd aan de bewapening van de te storten muur of vloer. Hiernaast is het belangrijk dat de voorkant van het frame op een later moment gemakkelijk bereikbaar is om te vullen met kabels en blokken. Normaliter is het uitgangspunt dat de voorkant van het frame gelijk valt met de oppervlakte van de te storten muur. Het frame dient, voorafgaand aan het storten, te worden gevuld met een bekisting of met speciaal hiervoor beschikbare casting forms. De Casting form kan dan, met de voorzijde van het RGB-raam, aan de bekisting worden verbonden met bijvoorbeeld dubbelzijdige tape, zodat de buitenrand van de RGB samenvalt met de oppervlakte van de gestorte wand of vloer.

 

EMC bescherming

In sommige situaties moeten kabels en de gebouwen waar deze kabels naar binnen gaan via de doorvoering, ook worden beschermd tegen elektromagnetische invloeden van buitenaf. De EMC oplossing van MCT Brattberg beschermt tegen alle vormen van EMI (elektromagnetische interferentie).

De IEC (International Electrotechnical Commission) ontwikkelt en publiceert algemene internationale normen voor elektrische componenten en apparatuur. De normeringen van het IEC  worden in Nederland uitgegeven door het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN).

Lees meer over de EMC toepassingen en producten van MCT Brattberg.

EMC kabeldoorvoeringen RGB en RGG

RGB op voorraad

De RGB doorvoeringen van MCT Brattberg worden dagelijks gebruikt. Uit ervaring weten wij als geen ander, hoe belangrijk het is om voldoende voorraden aan te houden, zodat we steeds zoveel mogelijk kunnen voldoen aan de hoge logistieke eisen die vanuit de markt worden gesteld. Van een zeer groot deel van het assortiment van MCT Brattberg wordt in ons magazijn in Nederland een ruime voorraad aangehouden.

In de webshop zijn de actuele voorraden uit ons magazijn te zien. Normaal gesproken kunnen wij u de voorradige producten, mits voor 15.00 uur besteld, binnen 24 uur leveren.

Bekijk de RGB voorraad in de webshop
Voorraad MCT Brattberg frames
youtube logo wit