Kabeldoorvoeringen > Hoge druk doorvoeringen

Hoge druk kabeldoorvoeringen

Hoge druk doorvoeringen zijn ontworpen voor situaties waar de standaard MCT kabeldoorvoeringen (5 bar) niet meer voldoen, bij omstandigheden met zeer hoge druk zoals in bijvoorbeeld in de offshore of in onderzeeërs. MCT Brattberg heeft een aantal verschillende hoge druk doorvoeringen, allemaal worden ze op maat gemaakt. De RGPM en RGPH zijn doorvoeringen voor meerdere kabels tot een continue druk van 15 bar. Wanneer je onder extreme omstandigheden een kabel moet doorvoeren, zijn hiervoor de LSJ en PHP doorvoeringen. Beide getest tot een druk van 90 bar.

Naast de doorvoeringen heeft MCT ook een Encapsulation mogelijkheid, hiermee worden sensoren en connectoren afgedicht voor zeer hoge druk (50 bar) omstandigheden.

RGPM doorvoering

RGPM drukdoorvoeringen worden toegepast onder, of in de nabijheid van, water. Deze is goedgekeurd voor een continue druk tot 15 bar. De uitvoering van de RGPM wordt gebaseerd op klantspecifieke gegevens. De RGPM is leverbaar met een diameter van 50-500mm en voor elke mogelijke configuratie in kabels. De buitendiameter wordt afgestemd op de binnendiameter van de pijp of het gat waarin de RGPM dient te worden geplaatst. De doorvoering wordt normaliter vervaardigd uit Nitril rubber, maar afhankelijk van de toepassing worden ook andere materialen gebruikt. Stalen delen zijn hot-dip gegalvaniseerd of RVS, dan wel elk ander materiaal dat aan de toepassingseisen voldoet. De doorvoeringen kunnen worden geleverd met vooraf op de kabel- of leidingdiameter afgestemde rubberen afdichtingen.

De RGPM kan worden uitgevoerd als blinde afdichting zodat een tijdelijke afdichting ontstaat, die ruimte biedt voor de doorvoering van kabels en leidingen op een later tijdstip. In situaties waarbij sprake kan zijn van drukverschillen kan worden gebruik gemaakt van een zelf afsluitende versie van de RGPM; de doorvoering past zich dan automatisch aan de variërende druk aan.

RGPM hoge druk doorvoering

Eigenschappen

  • Geschikt voor een druk tot 15 bar
  • Klantspecifieke ontwikkeling
  • Individuele inspectie en test per doorvoering, voorafgaand aan levering

 

Download brochures

RGPH hoge druk doorvoering

De RGPH hoge druk doorvoering is ontwikkeld als uiterst compacte kabeldoorvoering voor afdichting onder hoge druk. Deze is ontwikkeld voor toepassing in onder meer de poten van boorplatforms of tussen compartimenten van onderzeeërs. De op maat gemaakte multikabel en leiding hogedrukafdichting kan worden ontworpen om 1-36 kabels met een diameter van 4-110 mm af te dichten, afhankelijk van de druk.

Het RGPH-systeem is verkrijgbaar in zes maten die zijn gebaseerd op basis van de afdichtingsdiameter (mm), RGPH-50, 70, 100, 125, 150 en 200. Elke RGPH wordt speciaal voor de gevraagde toepassing ontwikkeld.

 

Vraag meer informatie aan over de RGPH
RGPH hoge druk doorvoering

Eigenschappen

  • Klantspecifieke ontwikkeling
  • Getest tot een druk van 100 bar en gecertificeerd tot 40 bar
  • DNV goedgekeurd

LSJ Joint

De LSJ (Longitudinal Sealing Joint) wordt gebruikt om een elektrische kabel door een tank/leiding tussen twee drukdichte secties te leiden en om een drukdichte eenheid te vormen met de tank/leiding (RGPH-afdichting) tegen binnenkomende overdrukmedia door de kabel als het is beschadigd of gesneden in de drukdichte delen.
De testdruk is 90 bar.

 

Er zijn twee soorten LSJ beschikbaar:
LVT Longitudinaal afgedicht (het basistype van LSJ).
Wanneer een kabel aan de hogedrukzijde (HP) wordt afgesneden, stopt LSJ inkomend water en beschermt de lagedrukzijde (LP) tegen overdruk en water.

LVTT Longitudinaal en kruislings verzegeld
Als een of meer van de kabels aan de HP-zijde beschadigd of afgesneden zijn, worden deze kabels geblokkeerd, terwijl de onbeschadigde kabels nog intact zijn.

Beide typen (LVT en LVTT) kunnen worden geleverd met ingebouwde beveiliging tegen EMP (elektromagnetische puls door verlichting en nucleaire explosie).

Voor meer informatie stuur een mail
LSJ

PHP penetration

De PHP (Pressure Hull Penetrator) wordt gebruikt om een elektrische kabel door een drukromp te leiden en om een drukdichte eenheid te vormen met de drukromp tegen overdrukmedia door de kabel als de kabel aan de hogedrukzijde beschadigd is of snee.
De testdruk is 90 bar.

Voor meer informatie stuur een mail
PHP

Encapsulation

De inkapseling van inductieve sensoren en connectoren wordt gebruikt om een waterdichte afdichting te garanderen. Het is een op maat ontworpen product dat wordt getest en geïnspecteerd volgens specificaties.

De inkapseling van sensoren en connectoren wordt gebruikt om een waterdichte afdichting te garanderen. Toepassingsafmetingen en typen sensoren en connectoren worden bepaald door de klant. De sensoren en connectoren worden momenteel gebruikt in verschillende soorten onderzeeërs.

Voor meer informatie stuur een mail
youtube logo wit