Nieuws > ATEX doorvoeringen

ATEX doorvoeringen

Voor situaties waarbij MCT Brattberg doorvoeringen geplaatst dienen te worden in een explosiegevaarlijke omgeving, heeft MCT Brattberg een speciale lijn IEC-Ex en ATEX goedgekeurde frames en vulmaterialen ontwikkeld. Alle rubberen vulmaterialen voor de EX doorvoeringen zijn voorzien van een speciale, groene, markering, ook de stayplates, noodzakelijk voor de verankering van iedere laag doorvoerblokken, zijn voorzien van een specifieke sticker met ATEX-markering. Alle Ex gecertificeerde producten van MCT Brattberg zijn geschikt voor zowel Zone 1 als Zone 2.

Alle standaard frames van MCT Brattberg zijn ook te gebruiken in explosiegevaarlijke omgevingen, waar ATEX regelgeving van kracht is. Voor de vulling heeft MCT Brattberg wel speciale ATEX blokken en componenten ontwikkeld. Voor wat betreft de frames van het open type geldt wel een speciale vereiste. Het betreft de open ramen van het type RGG(O), voor bouw en industrie, en het type RGSFB(O), voor offshore en scheepvaart. In beide gevallen is een speciale ATEX gekeurde pakking nodig, die in combinatie met het raam besteld dient te worden.

Om te garanderen dat de ATEX gecertificeerde materialen worden aangemerkt als onderdeel van een gecertificeerde doorvoering, moet aan enkele eenvoudige voorwaarden worden voldaan bij de bestelling. Ten eerste dient van tevoren bij de bestelling worden aangegeven voor welke zone (1 of 2) de doorvoering bedoeld is. Hiernaast dienen de frames en componenten, inclusief de (verplichte) lubricant steeds in één complete order te worden besteld.

youtube logo wit