Over de fabrikant MCT Brattberg

image001

 

MCT Brattberg´s wortels liggen in het verre verleden. Reeds in 1759 vindt er in Lyckeåborg constructie en productie plaats van koperen hamers. De waterval van de rivier Lyckeby maakte de locatie voor dergelijke activiteit ideaal.

De moderne historie van MCT Brattberg startte na de Tweede Wereldoorlog, toen het bedrijf werd gedoopt tot Lyckeåborgs Bruk. Het bedrijf produceerde een variëteit aan producten, waaronder de beroemde staalnagels.

In de jaren ’50 wordt een nieuw product geboren, de MCT Brattberg kabel en leidingdoorvoering, genoemd naar haar uitvinder Nils Brattberg. Het MCT Brattberg Systeem is een modulair brand en drukbestendige doorvoering voor kabels en leidingen, bedoeld voor scheepswerven en de industrie. En het is dit product dat het bedrijf uiteindelijk een wereldberoemde reputatie heeft gebracht.

MCT Brattberg is geëvolueerd gedurende de vele jaren – het proces waarbij een volledige niche in de industrie werd gedefinieerd – om te kunnen blijven voldoen aan de steeds hogere kwaliteitseisen vanuit de markt en regelgeving. Eind jaren tachtig werd de productie van de stalen nagels gestaakt en werden alle bedrijfsmiddelen aangewend voor de productie en levering van de MCT Brattberg doorvoerproducten.

In 1986 werd Lyckeåborgs Bruk omgedoopt tot Lycab, wat in 1999 veranderde in MCT Brattberg AB. Vandaag de dag is MCT Brattberg AB een modern industrieel bedrijf, waarbij het MCT Brattberg System het hoofdproduct is gebleven. Een uitgebreid, wereldwijd distributienetwerk garandeert de verkrijgbaarheid van de MCT Brattberg producten in de meeste markten. Momenteel maakt de export ca. 85% deel uit van het totale verkoopvolume.