Kiezen van het product

MCT-Brattberg Systemen

MCT Brattberg kabel en pijp doorvoering systemen zijn ontwikkeld zonder op enige wijze afbreuk te doen aan veiligheid. Het basisidee is eigenlijk vrij eenvoudig. Er zijn 2 componenten: het raam en de insert blokken. Het belangrijkste is in feite de druk die tussen deze twee wordt gecreëerd. Dit “eenvoudige” systeem levert zo veel meer dan alleen brandbeveiliging. MCT Brattberg levert een compleet doorvoeringsysteem voor kabels en pijpen waarmee de meest optimale bescherming tegen water, vuur, druk, gas, etc gegarandeerd kan worden. Zie voor de eigenschappen en voordelen van MCT Brattberg de algemene pagina over MCT Brattberg.

Frames t.b.v. toepassing in de scheepvaart & offshore

RGS Frame, RGSF Frame 

MCT-Brattberg frames voor Marine & Offshore toepassingen De frames van MCT Brattberg kunnen uiteraard zowel horizontaal als verticaal zeer eenvoudig gecombineerd worden om het juiste aantal kabels te kunnen doorvoeren. Onderstaand vindt u MCT Brattberg’s standaard frames voor marine & offshore toepassingen. Voor hulp bij bepaling van het juiste formaat frame (en blokken) verwijzen wij u graag naar de pagina opbouw van de doorvoering. Typen frames voor Marine & Offshore toepassingen: RGS De RGS, leverbaar in zowel rvs als aluminium, is MCT Brattberg’s standaard frame dat speciaal geschikt is om het in te lassen in schotten en dekken. Voor montage waarbij de kabels reeds getrokken zijn, is er een speciaal RGSO frame met een uitneembaar deel leverbaar. Afmetingentabel in mm RGSF Het RGSF frame is een standaard RGS frame met een flens die de mogelijkheid biedt om het frame in gaten in te lassen die iets groter zijn dan het frame zelf. In het geval dat lassen niet mogelijk is, kan het RGSFB frame gebruikt worden dat geschroefd kan worden. Beide frames zijn leverbaar met uitneembaar deel (RGSFO/RGSFBO). Afmetingentabel in mm.

RGSbtb Frame, RGSK Frame

RGS btb Het RGS btb is een dubbel raam, welke aan beide zijden met blokken gevuld kan worden. Hiermee wordt een grote extra drukbestendigheid aan beide zijden van het raam (tot maximaal 5 bar). RGSK Het RGSK frame is een verlengd standaard RGS frame met machinaal gemaakte groeven voor de tussen platen en de drukplaten. Deze wordt aanbevolen als een gebrek aan ruimte of toegankelijkheid het noodzakelijk maakt om het frame op een bepaalde afstand van het schot of dek te plaatsen.

Frames t.b.v. toepassing in gebouwen & industrie

RGB Frame, RGG Frame

MCT-Brattberg frames voor gebouwen & industrieën Het zal moeilijk zijn om twee gebouwen te vinden die gebouwd zijn volgens dezelfde veiligheidsspecificaties. Maar over de gehele wereld geldt tegenwoordig het motto “veiligheid voor alles” meer en meer. MCT Brattberg is niet alleen een perfecte vuur en waterbarrière; het is een multifunctionele flexibele kabeldoorvoering waarbij veiligheid absoluut voorop staat. MCT Brattberg wordt reeds in vele gebouwen en industrieën toegepast. Onderstaand vindt u MCT Brattberg’s standaard frames voor toepassingen in onder andere gebouwen. Voor hulp bij bepaling van het juiste formaat frame (en blokken) verwijzen wij u graag naar de pagina Opbouw van de doorvoering. Typen frames voor gebouwen: RGB De RGB is leverbaar in staal, rvs en aluminium. Voor montage waarbij de kabels reeds getrokken zijn, is er een speciaal RGBO frame met een uitneembaar deel leverbaar. RGG De RGG is eigenlijk een standaard RGB frame, maar dan uitgevoerd met boorgaten in de rand. De RGG is speciaal ontworpen voor plaatsing in lichtere bouwmaterialen. De RGG bestaat uit twee delen, een raam en een metalen plaat die de isolatie op zijn plaats houdt en schade aan de randen van de gemaakte opening voorkomt.

Frames voor ronde doorvoeringen en pijpen

RGP Frame

MCT-Brattberg frames voor pijpdoorvoering Ongevallen kunnen nooit voorspeld of geheel voorkomen worden, maar de gevolgen dienen zoveel mogelijk beperkt te worden. Op zee is het vreselijk belangrijk om vuurzones en lekkages te isoleren. Gaten waar pijpen doorheen lopen mogen nooit een zwakke plek in de constructie vormen. MCT Brattberg pijpdoorvoeringen (RGP) zijn bestand tegen vuur, gas, druk, explosies, water (druk), temperatuur schommelingen, nucleaire straling, etc. De RGP wordt in een rond gat gemonteerd, dan wel in een zogenaamde pipe sleeve, die in het dek of tussenschot wordt ingelast. Het hart van de RGP wordt gevormd door een Lycron module, gemaakt van een halogeen vrije polymeer, die speciaal ontwikkeld en vervaardigd is voor MCT Brattberg. De modules, die de pijp zeer nauwkeurig omsluiten, zijn zodanig gemaakt dat, als zij onder druk worden gezet, ze de pijp volledig afdichten. Onderstaand vindt u MCT Brattberg’s standaard frames voor pijpdoorvoeringen (RGP). Indien u hulp nodig heeft bij het zoeken naar het juiste frame, verzoeken wij u vriendelijk de pagina Opbouw van de doorvoering te bekijken.

Het RGP frame is een rond frame, gemaakt van Lycron, speciaal geschikt voor de doorvoering in ronde gaten en in pijpen. Het metalen gedeelte is gemaakt van gegalvaniseerd staal of RVS. Voor de RGP doorvoering kunnen standaard insert blokken gebruikt worden, maar ook de add blocks zijn zeer geschikt. Als het frame eenmaal is gevuld met blokken, draait men de bouten aan, zodat het geheel volledig wordt afgedicht. De RGP is eenvoudig te openen indien een pijp gewijzigd, dan wel toegevoegd moet worden. Indien het nodig is om de pijp exact in het midden van het frame aan te brengen, kunt u het beste gebruik maken van U blokken.

Standaard insert blokken

MCT-Brattberg insert blokken zijn gemaakt van lycron materiaal, een rubbersoort die speciaal voor het MCT Brattberg systeem ontworpen is. Lycron is een halogeen vrije polymeer met een extreem lage rook index (ideaal voor gebruik bij geclassificeerde brand installaties). De insert blokken bestaan uit twee halve delen. Door twee gelijke delen te gebruiken vormt het een perfecte afdichting om de kabel of pijp. Voor iedere kabeldiameter is een apart blok verkrijgbaar; er zijn dan ook meer dan 80 blokken met verschillende diameter voorhanden.. Dit garandeert dat de afdichting absoluut water-, gas-, branddicht, etc. is.

Als u niet zeker weet welke diameter de kabel heeft, is het mogelijk de Add blokken te gebruiken die elk te gebruiken zijn voor 5 kabeldiameters. Elke niet gebruikte ruimte in het raam is makkelijk op te vullen met zogenaamde nulblokken. MCT Brattberg’s insert blokken zijn voor ingevet (pre lubricated) voor makkelijk en snellere montage. Uniek aan het MCT Brattberg systeem is dat een afgesloten frame achteraf altijd te controleren is doordat op de buitenzijde van de blokken de kabeldiameter waarvoor de blokken geschikt zijn, aangegeven is. In het geval dat u op deze site niet de juiste materialen vindt of indien u hulp nodig heeft bij een bepaalde afdichting, adviseren wij u graag. Wij verzoeken u vriendelijk om in dat geval contact met ons op te nemen.

MCT-Brattberg Add blokken

MCT-Brattberg Add blokken Een Addblok is een invoegblok dat u kunt gebruiken voor het onderhouden en het repareren van reeds gesloten kabeldoorvoeringen. De addblokken zijn met name voor servicedoeleinde handig, omdat zij aan te passen zijn voor 5 verschillende kabeldiameters. Dit betekent dat minder verschillende blokken meegenomen behoeven te worden.

De Addblok is het resultaat van een zeer uitgebreid ontwikkelingsproces, waarbij strikte eisen gehanteerd zijn om maximale veiligheid te garanderen.

U Blokken

MCT-Brattberg U blokken MCT-Brattberg heeft enige tijd geleden een nieuw product ontwikkeld en aan zijn reeds uitgebreide assortiment toegevoegd: de U blokken. Een U blok is een blok dat om een standaard insert blok heen gelegd kan worden. Hieronde volgen de voordelen van deze blokken:

 • Verschillende diameters kabel in 1 rij! Het is mogelijk de breedte van alle blokken die smaller dan 120 blokken zijn te vergroten. Dit maakt het mogelijk om in één rij in de doorvoering, verschillende afmetingen diameters kabels te verwerken. De te bepalen afmeting van het blok is daarbij afhankelijk van de dikste kabel.
 • Goedkopere oplossing! U hoeft niet meer de grote dure 120-0 blokken op voorraad te houden of te installeren. Deze worden vaak weggegooid als de eerste kabel wordt ingevoerd. Het is dus mogelijk om een stevig 120X60-0 blok uit U-Blokken samen te stellen en na behoefte te demonteren, om evt. kabels door te voeren. Het kan dus in sommige gevallen goedkoper zijn een 0-blok uit U-Blokken samen te stellen. In dat geval zijn ook minder stayplates benodigd!
 • Een kabel of een pijp kan altijd in het midden van een RGP worden geplaatst.
 • Het belangrijkste voordeel, dat door het gebruik van de U blokken het mogelijk is geworden om in één rij verschillende afmetingen insert blokken te kunnen plaatsen, wordt onderstaand geïllustreerd met een voorbeeld:

1. Stel u heeft 2 diameters die op 1 rij door een doorvoering gevoerd moeten worden. 2. Voor de grootste kabel (18 mm Ø) gebruikt u een standaard 30-18 blok. 3. Voor de kabel met 10 mm Ø zou u een standaard 20-10 blok moeten gebruiken. 4. Door een U blok te gebruiken is het mogelijk om dit blok (20-10) gelijk te maken aan het 30-18 blok, (het U30 blok wordt om het 20-10 blok gelegd).

Overige onderdelen MCT

MCT-Brattberg overige onderdelen Het MCT-Brattberg systeem bestaat niet alleen uit frames en blokken. Even belangrijk om een perfecte afdichting te verkrijgen zijn andere componenten van het systeem, zoals de eindafdichting en de stay plates. En daarnaast zijn er een aantal hulpmiddelen om het frame dicht te maken en eventueel weer te openen.

 • STG Eindafdichting De STG wordt gemonteerd tussen de drukplaat en de bovenkant van het frame voor een complete afdichting. Het is gemaakt van het materiaal lycron, een halogeen vrije polymeer, met gegalvaniseerd of een rvs beslag.
 • PTG Eindafdichting Kan in plaats van de STG op iedere wenselijke plaats in het frame gemonteerd worden. Verkrijgbaar in 2 maten: 60 mm breed en 120 mm breed.
 • Compression plate Wordt geplaatst boven op de insert blokken. De bout wordt tegen de bovenkant van het frame omhoog gedraaid om druk te zetten op de vulling van het frame. Daarmee maakt het ruimte om de eindafdichting te plaatsen.
 • Stayplate Wordt geplaatst tussen elke rij insert blokken om montage te vereenvoudigen en voor extra stevigheid in het frame te zorgen. De stayplate is leverbaar in rvs, aluminium en koper.
 • Block selector Dit is een eenvoudige manier om te bepalen (op basis van de kabeldiameter) welke blokken gebruikt moeten worden.
 • Endpacking puller Een trekker voor de eindpakking is speciaal ontwikkeld om demontering van een frame waar gebruik is gemaakt van een eindafdichting te vereenvoudigen.
 • Packing tool Houdt de kabels en de insert blokken op hun plaats tijdens de montage en vereenvoudigt daardoor de installatie.